Spavanje u grudnjaku

 Nakon trudnoće » Razno

Spavati u grudnjaku

ili ne, tema je o kojoj bi se zaista dalo raspravljati. Koliko je nekim ženama ta ideja odbojna zbog neudobnosti i osjećaja sputanosti, toliko one druge ne mogu zamisliti da bi provele osam sati bez "potpore". S treće strane, vjerujem kako bi se svi pripadnici muškog spola složili kako je spavanje u grudnjaku sasvim nepotrebno ;-)

No što je s tezom kako spavanje u grudnjaku predstavlja rizik za dobivanje raka dojki? Dr. Amber Guth, izvanredna profesorica kirurgije i ravnateljica centra za kirurgiju raka dojke na njujorškom sveučilištu "Langone Medical Center", kaže kako nema dokaza ni za ni protiv povezanosti nošenja grudnjaka i raka dojki. Svojim pacijenticama savjetuje neka se vode za osobnim osjećajem udobnosti.

No, s obzirom da je jedan od najčešćih uzroka promjena u izgledu i obliku dojki – pored trudnoće i dojenja – upravo gravitacija, logikom dolazimo do zaključka kako je u borbi protiv te sile protuslovno ne podupirati ih tijekom čak osam sati sna. To se posebno odnosi na žene s većim dojkama.

A sada, u kakvom grudnjaku spavati? Svakako ne u onom sa žicom jer su neudobni, mogu iziritirati dojke i zbog toga dovesti do prekida u snu, što nije ni zdravo ni poželjno. Također, grudnjak ne smije biti toliko čvrst da bi ometao protok krvi.

Dakle: činite kako vam je udobnije! Ukoliko imate veće grudi, pogotovo ako vam zbog svoje veličine pružaju neudobnost tijekom noći, spavajte u grudnjaku. Dojiljama kojima curi mlijeko također je zasigurno bolje spavati u udobnom grudnjaku koji pridržava upijajuće umetke. Ako vam čak i oni najudobniji grudnjaci smetaju i ako se ne bojite djelovanja vremena i gravitacije, ne trudite se nositi ga (ni) noću. U svakom slučaju, grudnjak mora biti udoban, po mogućnosti od prirodnih materijala, bez žice i ne smije ometati cirkulaciju!

Pročitano: 2585 puta

Trudnoca.Net
Novo na forumu
Na forumu je trenutno 369 posjetitelja, od čega 4 registriranih članova i 365 gostiju. ... pridruži im se!
Newsletter
Prijavite se na naš newsletter i saznajte novosti iz svijeta trudnoće, roditeljstva, zdravlja i medicine!

Prijava na newsletter

Popularni članci
Trudnoća po tjednima
Dojenje
Prvi simptomi trudnoće
Izračunajte termin poroda
Test na trudnoću

Glitteri

Izradite i vi svoj glitter i koristite ga kao potpis u forumima i/ili e-mailovima! Glitteri

Tickeri

Izradite i vi svoj ticker i koristite ga kao potpis u forumima i/ili e-mailovima!
Tickeri

Kalkulatori

Pomoću naših kalkulatora na jednostavan i brz način izračunajte mnoge stvari koje se tiču vas, trudnoće ili djeteta!

Imena za djecu

Pogledajte naše prijedloge imena, dodajte svoje i ocijenite!

Nakon trudnoće

Spavanje u grudnjaku

Spavati u grudnjaku ili ne, tema je o kojoj bi se zaista dalo raspravljati. Koliko je nekim ženama ...