Najbolje vrijeme za bebu

Spremni ste za bebu! Prekrasno! No, tu je ipak problem. Proveli ste nekoliko godinu konstantno  se trudeći ne imati bebu da ste u potpunosti zaboravili što vam je činiti da bebu dobijete. Ovo je tekst baš za vas, o ...

Spremni ste za bebu! Prekrasno! No, tu je ipak problem. Proveli ste nekoliko godinu konstantno  se trudeći ne imati bebu da ste u potpunosti zaboravili što vam je činiti da bebu dobijete. Ovo je tekst baš za vas, o činjenicama začeća i o tome kad je najbolje vrijeme za bebu.

Plodni dani

Najviše žena ispušta jajašce negdje oko 2 tjedna prije prvog dana mjesečnice. Ako su vaši ciklusi redoviti možete dosta precizno izračunati kada će nastupiti ovulacija. Vaše jajašce živi oko 12 do 24 sata nakon što je bilo ispušteno. Ukoliko se u tom periodu sretne sa spermijima dobili ste bebu!

Da bi procijenili kada ovulacija nastupa, uzmite tipičnu duljinu vašeg cilkusa (razmak u danima između dvije menstruacija) i oduzmite 14. Dobiveni broj dodajte datumu prvog dana menstruacije. Na primjer:

Prvi dan menstruacije:  5.ožujak
Duljina ciklusa: 31 dan
Izračun:  31 - 14 = 17 dana  
Ovulacija:  17 + 5 = 22
Možete očekivati ovulaciju: 22.ožujka

Neki od simptoma koji mogu upućivati da ste u svoj najplodnijem razdublju su pojačani vaginalni iscjedak, napetost dojki, pojačana seksualna želja.

S druge strane, spermiji mogu u vašem tijelu preživjeti nekoliko dana. Stoga su vaši plodni dani oko 5 dana prije ovulacije (jer smermiji u vama čekaju da izađe jajašce) i još jedan dan poslije (koliko je životni vijek jajašca).

Na gornjem primjeru, plodni dani bi bili: od 17.ožujka (22-5) do 23.ožujka (22+1).

Zahtjevniji slučajevi

Neredoviti ili jako kratki ciklusi mogu otežati prognozu točnog dana ovuluacije. U tom slučaju potrebno je koristiti neku drugu metodu određivanja plodnih dana, poput mjerenja bazalne temperature i sl. Hormonalne promjene nakon ovulacije uzrokuju lagano povišenje bazalne temperature.

„Rad“ na bebi neka bude zabavan

Stalni pokušaji zatrudnjivanja mogu iz vaših seksualnih odnosa izbiti svu zabavu i pretvoriti ih u mokotrpan rad. Odnosi se mogu činiti prisilni i mehanički umjesto kao izraz ljubavi pomješani sa željom. Evo nekih savjeta koji vam mogu pomoći:

Romansa: nemojte zaboraviti biti ljubavnici. Podijelite vašu radost s partnerom bilo da je večeras idealno vrijeme za rad na bebi ili je baš savršeno za samo dobar provod.

Eksperimentirajte: mijenjajte i eksperimentiraje sa seksualnim pozama. Nemojte biti stalno u jednom položaju jer će vam odnosi postati monotoni i neće više u njima biti dovoljno zabave.

Ponavljajte: prosječan par ima samo 10-25% šansi za trudnoćom u svakom ciklusu. Stoga nije neuobičajeno da prođe i nekoliko mjeseci do toliko željenog uspjeha.

Opustite se<: Tražite prirodan način opuštanja dok pokušavate začeti? Orgazam bi mogao biti recept. Istraživanja su pokazala da orgazam djeluje 20-tak puta jače od prosječnih sredstava za smirenje.

Autor: Članak preuzet i preveden s www.pregnancy.org

Pročitano: 61821 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021