Na pola puta u Podobniku

Na pola puta u Podobniku


Na pola puta u Podobniku

4d ultrazvuk
Evo me s još jednog pregleda u poliklinici Podobnik, u 24. tjednu trudnoće. Točnije – evo nas! S obzirom da svakog puta idemo u sve većem broju (ja, pa djeca i ja), ovaj put priključio nam se i tata Nino. Do kraja trudnoće moglo bi nas biti desetak ;-)

Uvijek ista procedura na početku: javljam se sestri, važem i mjerim tlak, odlazim ostaviti uzorak urina i, čim se vratim u čekaonicu, obavještavaju me da mogu u ordinaciju.

Opet sam dobila kg i pol od posljednjeg pregleda, ali tek sam posljednja dva tjedna zbog bronhitisa mogla vježbati. Malo me, povrh nemogućnosti vježbanja, tješi to što sam još uvijek jednu kilu "u prednosti" u odnosu na početnu kilažu (izgubih 4 na početku), ali ipak me brine činjenica o tri kilograma u dva mjeseca a nisam ni 6 mjeseci trudna. Tlak uredan, 120/75. Visina nepromijenjena ;-)

Na pregledu ponovno sve u redu. :-) Koliko god da je brzo i prebrzo prošla ta polovica trudnoće, i dalje mi se čini kao da kraj nikada neće stići. Kao da ću do kraja života ostati zarobljena u dvadeset i nekom tjednu. A iz iskustva znam da to nije ništa u odnosu na posljednjih mjesec dana!

Doktorica poziva ostatak ekipe koja zauzima položaj na stolcima pokraj mene. Najprije mjerenje bebe ("ono dosadno" rekla bi Jana) kako bi se vidjelo je li s rastom, organima, cirkulacijom krvi… sve u redu. A sada počinje prava 3D avantura!
Kralježnica Beba je zaista sve veća! Podvostručila je težinu otkako se nismo vidjeli - s 200 na 400 g. Usporedila sam to osmogodišnjem Tinu, kao da je on u mjesec dana dobio još 25 kilograma, i sada ima 50! "Neeeemoguće" - odgovara on s potpuno raširenim očima.

Eh da - sada je doktorica Gebauer s tolikom sigurnošću potvrdila da se radi o bebomirki – da je obećala otkupiti baš svaki roza artikl kojeg kupimo, ako pogriješi :D Dakle, definitivno je mala Klara u buši.

Djeca su ponovno imala sto pitanja vezano uz sonde naslonjene uz aparat, razvoj beba, razne rekvizitiće, proučavala su gumene rukavice iz ladice kao ne znam kakvo svjetsko čudo… I naravno, poput nas odraslih s malo ozbiljnijim pitanjima, dobila apsolutni svaki, detaljan i strpljiv odgovor.

Osim male pišuljice, vidjeli smo i kopanje nosa, okretanje leđa, pokrivanje lica rukama, zijevanje – bit će tu vidim puno posla oko učenja osnova lijepog ponašanja. S obzirom da smo većinu potrebne opreme za prve dane već nabavili, razmišljam da na vrh popisa potrebnog stavim Bonton.

Sada smo dobili dvije sličice: jednu s osmijehom za Janu, jednu s prekrasnih malih pet prstića kao da "daje 5" za Tina (na početku teksta) – uz, kao i inače – DVD s filmićem i CD sa slikama.

I opet za kraj, skraćena verzija filmića s 4D ultrazvuka:


jasmina

Pročitano: 13462 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen je...
detaljnije