CTG i pregled u 3. tromjesečju

CTG i pregled u 3. tromjesečju


CTG i pregled u 3. tromjesečju

Evo nas ponovno u privatnom rodilištu Podobnik, dva tjedna nakon prethodnog pregleda i korak do punih 36 tjedana trudnoće. Još uvijek se osjećam kao da sam na pokretnoj traci i pokušavam uhvatiti divovsku brojku 40 smještenu metar ispred sebe i, bez obzira što ja sve brže trčim, ona mi se i dalje smješka sa svog mjesta. Siroti Tantal, točno znam kako mu je bilo ispod svih onih voćaka ;-)

Ostavila sam uzorak urina, obavili smo (namjerno govorim u množini jer je to nemoguće bez strogog nadzora moje dvoje dječurlijadi) mjerenje tlaka : 115/65; kilaža mi je u odnosu na mjerenje prije dva tjedna pala za pola kilograma (ok, možda je ostala na istome a pola kile mogu pripisati znatno tanjoj odjeći). Osjećaji oko tih mojih kila potpuno su podijeljeni – s jedne strane mi je i više no drago, no tu je uvijek prisutan strah zbog bebe. Ali ginekologinja veli da je beba skroz OK, raste baš kako treba i ponavlja da je tu očito zaslužno moje vježbanje.

Obavila sam CTG, naravno i to uz neizbježnu malu pratnju. Imali su 100 pitanja oko otkucaja srca, pa smo pričali o srcu dok spavamo, srcu dok mirujemo, srcu dok trčimo... Srcu sitnih glodavaca i srcu krupnih slonova. Pa o refleksima sitnih glodavaca i refleksima krupnih slonova... :D A kad se samo sjetim CTG-a s prethodnih trudnoća i borbe da ne odem u carstvo snova na onom hodniku, to uz ovo dvoje nije bilo moguće. Kad smo kod hodnika, naravno da to nije bilo za očekivati u jednoj privatnoj ustanovi, ali ipak se nisam mogla ne iznenaditi ugodno cijeloj sobi samo za nas, s obzirom da se to u OB Zabok obavljalo na pomoćnom ležaju nasred hodnika! Pretraga traje 20-ak minuta.

Ovako izgleda moj CTG nalaz, u 36. tjednu trudnoće:
CTG
E sad ću vam priznati nešto s jučerašnjeg pregleda: pitam ja tetu ginekolog, s obzirom da želim epiduralnu, koliko čekam doma prije nego krenem u rađaonicu... odgovara meni ona: "Odmah. Vi ste trećerotka i tu nema čekanja ni odbrojavanja. Većinom to kad krene, krene odmah". Na to ja nju pogledam i sva ozbiljno prokomentiram: "Bože, valjda ću prepoznati" :D Eto... treći put rađam, pa me ulovile ista panika i pitanja kao i one koje još nikada rađale nisu - i u tom trenu bacila sam u vodu apsolutno svaku svoju izjavu drugim trudnicama da nema teorije da se ne prepozna. I bila sam si tako smiješna, još više kada sam iz usta svoje ginekologinje začula upravo te iste riječi koje ja potpuno uvjerena šakom i kapom dijelim drugima: "Nema teorije da ne prepoznate".

Jučer smo uzeli i bris cerviksa a nalaz ću saznati telefonom kroz koji dan. Ja sam i dalje zatvorena i smijem vježbati, bez obzira na očajno probadanje koje mi već nekoliko dana ne da hodati. E sad, hoće li mi to isto probadanje zabraniti i vježbanje, vidjet ćemo.

4d ultrazvuk Što se UZV dijela tiče, prošla su tek dva tjedna od prethodnog, ali naravno da smo rasli i težali od onda. Beba Klara nije bila baš raspoložena za poziranje, držala je obje ruke skvrčene u laktovima ispred lica. Malo sam se okrenula na jedan pa na drugi bok, no nisam se previše trudila razbuditi je s obzirom da imam slike od prije dva tjedna, a imat ću ih ponovno za tjedan i pol.

BPD: 90 mm
HC: 315 mm
AC: 309 mm
FL: 68 mm
TT: 2620 g
Sve to u 35 tjedana i 4 dana

Filmek dobijete za nekoliko sati ;-)


Jasmina

Pročitano: 54510 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen...
detaljnije