Spavanje u grudnjaku

Spavanje u grudnjaku


Spavanje u grudnjaku

Spavati u grudnjaku

ili ne, tema je o kojoj bi se zaista dalo raspravljati. Koliko je nekim ženama ta ideja odbojna zbog neudobnosti i osjećaja sputanosti, toliko one druge ne mogu zamisliti da bi provele osam sati bez "potpore". S treće strane, vjerujem kako bi se svi pripadnici muškog spola složili kako je spavanje u grudnjaku sasvim nepotrebno ;-)

No što je s tezom kako spavanje u grudnjaku predstavlja rizik za dobivanje raka dojki? Dr. Amber Guth, izvanredna profesorica kirurgije i ravnateljica centra za kirurgiju raka dojke na njujorškom sveučilištu "Langone Medical Center", kaže kako nema dokaza ni za ni protiv povezanosti nošenja grudnjaka i raka dojki. Svojim pacijenticama savjetuje neka se vode za osobnim osjećajem udobnosti.

No, s obzirom da je jedan od najčešćih uzroka promjena u izgledu i obliku dojki – pored trudnoće i dojenja – upravo gravitacija, logikom dolazimo do zaključka kako je u borbi protiv te sile protuslovno ne podupirati ih tijekom čak osam sati sna. To se posebno odnosi na žene s većim dojkama.

A sada, u kakvom grudnjaku spavati? Svakako ne u onom sa žicom jer su neudobni, mogu iziritirati dojke i zbog toga dovesti do prekida u snu, što nije ni zdravo ni poželjno. Također, grudnjak ne smije biti toliko čvrst da bi ometao protok krvi.

Dakle: činite kako vam je udobnije! Ukoliko imate veće grudi, pogotovo ako vam zbog svoje veličine pružaju neudobnost tijekom noći, spavajte u grudnjaku. Dojiljama kojima curi mlijeko također je zasigurno bolje spavati u udobnom grudnjaku koji pridržava upijajuće umetke. Ako vam čak i oni najudobniji grudnjaci smetaju i ako se ne bojite djelovanja vremena i gravitacije, ne trudite se nositi ga (ni) noću. U svakom slučaju, grudnjak mora biti udoban, po mogućnosti od prirodnih materijala, bez žice i ne smije ometati cirkulaciju!

Trudnoca.Net

Pročitano: 5206 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen je...
detaljnije