Roditeljstvo – kada partner nije spreman

Roditeljstvo – kada partner nije spreman


Roditeljstvo – kada partner nije spreman

Jeste li ranije razgovarali sa svojim partnerom / partnericom o djeci? Možda i jeste, ali je razgovor završio na neodređenom "jednom". Vi mislite da je upravo sada idealno vrijeme za proširiti obitelj, ali vaš partner smatra kako to vrijeme još nije nastupilo.

Psihoanalitičar iz New Yorka, Austin E. Galvin, navodi da su takvi slučajevi poprilično česti. Ono što je zanimljivo, kaže, jest da je prvo pitanje "čemu žurba", a ne "što te brine".

Dr. Galvin kaže da iznenadna i velika želja jednog partnera za djetetom vjerojatno potječe od želje za poboljšanjem braka, a ne za roditeljstvom. Vjerojatno se radi o nadi da će dijete podići razinu povjerenja, intimnosti i ljubavi među partnerima.

S druge strane, ako je dijete već na putu a jedan od partnera sumnja u svoju želju za njime, najvjerojatnije je riječ o vlastitim problemima u djetinjstvu.

Pronalaženje problema

Partneri najčešće navode premali dom, premalo novaca, pomanjkanje vremena – no dr. Galvin sugerira iskreno pronalaženje vlastitog otpora. Ne mora to odmah biti javno priznavanje istinskih osjećaja, no partner bi trebao preispitati sebe, kako bi se moglo krenuti na sljedeći korak.

Pronalaženje rješenja

Dr. Galvin kaže da je od iznimne važnosti shvatiti težinu i ozbiljnost posljedica imanja ili neimanja djeteta. On uvijek pita svoje klijente koliko im je to važno, jesu sli spremni zbog vlastitih želja odreći se supružnika. Ukoliko odricanje veze ne dolazi u obzir, u mogućnosti su raspravljati o rješenju.

Navodi i kako je najčešće upravo onaj partner koji se u početku najviše opirao, roditelj najjače vezan za svoje dijete. Kaže da još nije imao slučaj da mu se u ordanaciju vratio itko tko je držao vlastito dijete u rikama, a kasnije rekao da je odluka ipak bila pogrešna.

Izvor: parents.com


jasmina

Pročitano: 2563 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen je...
detaljnije