Krvarenja u trudnoći

Krvarenja u trudnoći


Može li krvarenje u trudnoći biti bezopasno?

Krvarenje u trudnoći može biti bezopasno samo ako se javlja u terminu mjesečnice, do 3. mjeseca trudnoće. To je oskudno krvarenje koje nastaje kao posljedica fizioloških procesa u ranom razvoju jajašca, koje se širi u šupljinu maternice i kada zauzme čitavu stijenku, krvarenje prestaje.

Kada treba obavezno potražiti pomoć liječnika?

Sva ostala krvarenja znak su raznih poremećaja i bez obzira na njihov intenzitet, treba odmah potražiti pomoć liječnika.

Što mogu biti uzroci?

S obzirom na dob trudnoće, krvarenja dijelimo u dvije skupine; ranu i kasnu. U ranoj uzrok je najčešće spontani pobačaj, no može biti i znak izvanmaterične t. i grozdaste potajnice, no i promjena na grliću maternice koja ne moraju biti nužno u direktnoj vezi s trudnoćom.U kasnoj uzrok može biti prijevremeni porod, placenta previja, te abrupcija maternice.


Pročitano: 59983 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen je...
detaljnije