Igra - cvjetić

Igra - cvjetić


Igra - cvjetić

Za sljedeću igru trebaju nam raznobojne kvačice za rublje koje će dijete pričvrstiti na okrugli komad kartona. Komad kartona je poželjno obojiti nekom jarkom bojom jer predstavlja sredinu cvjetića.

Komad kartona može biti i u obliku trokuta kako bismo složili "jelku" ili naprasto pravokutnik - u tom slučaju gradimo "stablo". Moguće je izrezati i siluete ježića - tada kvačice igraju ulogu bodljica. Djetetu se može ponuditi komplet različitih oblika od kartona i raznobojnih kvačica. Neka vježba maštu (i nju treba poticati u razvojnim igrama).

Od štapića, vezica za cipele i magneta kao "kukice" moguće je izraditi udicu kojom će mališan loviti kvačice u lavoru s vodom. No, neće se svaka kvačica uhvatiti za malene magnete, pa zato, prije nego što djetetu ponudite takvu udicu, provjerite funkcionira li uopće. Mališanu uistinu ne treba davati zadatak koji se ne može obaviti.

NEmojte ostavljati dijete nasamo s takvom igračkom. Kvačica za rublje može ozlijediti prstić.


Iz knjige: Velika knjiga razvojnih aktivnosti
Objavljeno uz dozvolu izdavača Planet Zoe
Knjigu po cijeni od 139,00 kn možete naručiti putem našeg obrasca

Pročitano: 3169 puta

Novosti iz svijeta roditeljstva

Test na trudnoću na vašem mobitelu!
Svaka žena, koja se ikada pitala je li trudna ili ne, zna da je trominutno čekanje na očitavanje rezultata testa na trudnoću jedno od najduljih...
detaljnije
Muška kontracepcija
Žene više ne moraju razbijati glavu za koju će se kontracepciju odlučiti, niti ne moraju svoje tijelo izlagati dodatnim hormonima. Predstavljen je...
detaljnije